Mediatiedote

Tiedote 12.9.2023

Terveydenhuollon ammattilaiset ja viranomaiset yhdistävät pian voimansa Repovedellä – “Nopeat päätökset ovat tilanteissa elintärkeitä”

Loistavat arvioinnit saanut Olhava Emergency Medicine Camp palaa Repoveden kansallispuiston upeisiin maisemiin 19.–22.9.2023. Moniammatillisessa koulutustapahtumassa sairaanhoidon ammattilaiset yöpyvät metsässä ja harjoittelevat vaativia pelastustehtäviä aidossa ympäristössä.

Kolmatta kertaa järjestettävä Olhava Emergency Medicine Camp on terveydenhuollon alalla poikkeuksellinen moniammatillinen koulutus, jossa sairaanhoidon ammattilaiset ja viranomaiset yhdistävät voimansa. Tapahtumassa osallistujat pääsevät simuloimaan pelastustehtäviä todellisessa ympäristössä.

“Tämän vuoden harjoituksissa pelastetaan esimerkiksi kiipeilijä, joka on saanut kyyn pureman, aivovamman saanut maastopyöräilijä sekä palovammapotilas. Tapahtumassa harjoitellaan tilanteita, joissa nopeat ja tehokkaat päätökset ovat elintärkeitä”, kertoo kurssin johtaja Kalle Kinnunen.

Koulutus tuo eri alojen ammattilaiset yhteistyön äärelle

Yllättävät kriisitilanteet ja vaikeat pelastustehtävät vaativat usein monialaista tiimiä ja toimivaa hoitoketjua. Olhava EMC:n kaltainen harjoitus antaa yksilöille ja organisaatioille valmiuksia toimia kriisitilanteissa saumattomasti.

“Harjoituksen tarkoituksena on parantaa ymmärrystä eri viranomaisten rooleista ja sujuvoittaa potilashoitoa alueella yhteistyön avulla. Olhava EMC on jo aiempina vuosina sitonut eri viranomaistahoja kehittämään yhteisiä protokollia ja toimintatapoja”, Kinnunen avaa.

Olhava EMC:lle osallistuu erähenkisiä ensi- ja sairaanhoitajia sekä lääkäreitä, jotka työskentelevät sairaaloissa, ensihoidossa ja päivystyksessä. Osallistujat pistävät itsensä likoon eräolosuhteista nauttien – rastien välillä liikutaan maastopyöräillen, meloen ja kiipeillen. Simulaatioiden lisäksi luvassa on yhteisiä työpajoja ja luentoja erilaisissa ympäristöissä, kuten kodassa, ambulanssissa ja kallion jyrkänteellä.

Olhava Emergency Medicine Camp lyhyesti

Olhava EMC:n järjestäjänä toimii Kymenlaakson Laatupäivystys Oy yhteistyössä
Kymenlaakson terveys- ja sosiaalipalveluiden, pelastuslaitoksen, rajavartioston,
Metsähallituksen, Finn’EM ry:n ja XAMK:n, eli Kaakkois-Suomen
ammattikorkeakoulun kanssa. Kymenlaakson Laatupäivystys Oy on
päivystyspalveluita tarjoava kotimainen yritys. Heille tärkeää on ammatillinen kehitys
ja yhdessä tekeminen, joista koulutuskokonaisuus on erinomainen käytännön
esimerkki.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Kalle Kinnunen
Kurssin johtaja
+358 44 313 1485
kalle@laatupaivystys.fi

EMERGENCY MEDICINE CAMP

Tapahtumat