Pyhä Emergency Medicine Camp

Tiedote 3.2.2023

Erähenkinen simulaatioharjoitus Pyhällä valmistaa terveydenhuollon ammattilaisia poikkeusoloihin – “Mahdollisuus oppia sellaista, mikä ei muuten olisi mahdollista”

Pyhällä 7.–10.2.2023 toista kertaa järjestettävä Pyhä Emergency Medicine Camp kokoaa terveydenhuollon ammattilaiset yhteen ainutlaatuiseen simulaatiokoulutustapahtumaan. Tapahtumassa moniammatilliset tiimit harjoittelevat pelastamaan hypotermisia, lasketteluonnettomuudessa ja moottorikelkkaonnettomuudessa loukkaantuneita sekä ampumavammaisia potilaita.

Vaikka yllättävät kriisit ja vaikeat pelastustehtävät vaativat usein moniammatillista tiimiä ja saumatonta yhteistyötä, ei terveydenhuollon alalla juuri ole nähty eri tahojen voimia yhdistäviä harjoituksia yli hyvinvointialueiden rajojen. Pyhä EMC vastaa tähän tarpeeseen.

Monipäiväisen koulutuksen tarkoituksena on päivittää alan toimijoiden osaamista ja simuloida mahdollisimman aidon tuntuisia tilanteita. Koulutuksesta vastaavat terveydenhuollon kotimaiset ja kansainväliset huippuosaajat.

– Pyhä EMC tuo ihmisiä eri ammattiryhmistä ja hyvinvointialueilta yhteen ja luo mahdollisuuden oppia sekä kokea jotain sellaista, mikä ei muuten olisi mahdollista, sanoo koulutustapahtuman johtaja, Laatupäivystyksen koulutusasiantuntija Kalle Kinnunen.

Onnettomuuksiin varaudutaan käytössä olevilla ohjeilla ja resursseilla

Tämän vuoden tapahtumassa varautuminen poikkeustilanteisiin on yhä enemmän läsnä. Siksi mukana on ensimmäistä kertaa myös suuronnettomuusrasti.

– Rastilla hiihtohissi pysähtyy, ja sen kyytiin jää lukuisia ihmisiä jumiin. Kyydissä olevat kylmettyvät eriasteisesti. Harjoittelemme pelastamaan isompaa joukkoa kerralla, Kinnunen kertoo.

Pyhä EMC:llä harjoitellaan hyvinvointialueen olemassa olevalla suuronnettomuusohjeella ja niillä aidoilla resursseilla, jotka ovat käytettävissä. Tilanteista on luotu mahdollisimman aidot.

Tapahtumaan tuodaan erikoisosaamista myös ulkomailta.

– Tietyn tyyppiset vammat ovat ulkomailla yleisempiä kuin meillä Suomessa. Siksi mukana on helikopterilääkäri Itävallasta ja kaksi ampumavammoja arjessaan hoitavaa ammattilaista Etelä-Afrikasta.

Pian koittava tapahtuma on jo neljäs lajiaan. Pyhän sisartapahtuma Olhava EMC järjestetään syksyisin Repoveden kansallispuistossa.

Kinnusen mukaan tapahtumien parasta antia on ollut yhteisöllisyys ja porukan hitsautuminen yhteen.

– Sekä koulutettavat että kouluttajat ovat nauttineet toisilleen jakamisesta ja sitä kautta oppimisesta, hän iloitsee.

Lue tapahtumasta lisää


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Kalle Kinnunen
Tapahtuman johtaja
+358 44 313 1485
kalle@laatupaivystys.fi

EMERGENCY MEDICINE CAMP

Tapahtumat